Subtitrare? 4K?

În ultima vreme am băgat destul de multe filme. O bună perioadă am avut cel puțin un film pe seară, iar în tot acest timp apetitul a crescut.

Mă uitam, de regulă, pe laptop. Îl luam în pat lângă mine, popcorn și o bere-două-trei, iar seara era rezolvată. Doar că mi se părea că filmul nu ajunge la mine în cea mai bună formă, ceea ce se și întâmpla.

Să vezi filme pe laptop e ok. Pe TV e și mai ok, doar că era prea multă bătaie de cap cu cablul HDMI. Plus că cel din garsonieră e pe un suport TV, destul de departe, așa că nu mă prindea. Plus că mai făcea și mofturi.

Am zis deci să-mi fac un moft și să-mi iau un TV nou. O bună vreme am analizat ofertele de pe toate site-urile, dar am ajuns pe Altex. M-am uitat mult la un Samsung curbat de 123 de cm. Mă tenta, desigur și varianta de 139 cm.

Când am ajuns în Altex mi-am dat seama că și 123 de cm e foarte mult. 139 cm mi se părea imens. În magazin prețul era – culmea – altul, așa că până la urma l-am luat drept și de 125. Modelul ăsta.

I-am găsit ușor locul, după ce am mutat ceva mobilă și l-am pus la vreo 2 metri de mine. Numa` bun!

Am conectat tot ce era de conectat și e super ca totul să se miște atât de rapid. Netflix, Youtube.. Hbo GO încă nu l-am conectat. Iar alte aplicații nu i-am pus.

Filme 4K pe Netflix?

Mă așteptam să fie mai multe, dar nu-s. Ca să le găsești, trebuie să faci o căutare scriind 4K. HDR sunt ceva mai multe.

Sigur vor mai apărea, că doar în direcția asta mergem.. nu?

HBO GO nu știu dacă are ceva în 4K, urmează să încerc. Am văzut că are buton care te duce direct în Rakuten TV. O aplicație faină, văd că au ceva filme. Doar că sunt destul de scumpi și nici subtitrări nu prea au.

Prime Video la fel.

Mă întreb însă de ce există această problemă cu subtitrările. Știu că și Netflix au această problemă, deoarece sunt multe filme care nu-s disponibile la noi, poate și pentru că nu au subtitrare.

Sper doar că serviciile astea să evolueze cât mai mult și cât mai rapid. Prefer să plătesc unul sau două abonamente d-astea și să am filme bune fără reclame, în calitate excelentă, decât să urmăresc posturi TV.

Lasă un comentariu