Cred că nu ar strica deloc mai mult sport în școală

Cel puțin din punct de vedere al sportului, mă pot lăuda cu o copilărie mai mult decât ok. Am crescut la țară, așa că maidanul îmi aparținea adesea. Ne adunam mereu câte o mână de copii și o puneam de un fotbal sau alte jocuri până când se înnopta sau până când cel căruia îi aparținea mingea pleca acasă.

Ba chiar și la școală era ok. Chiar dacă aveam o oră de sport pe săptămână, transformam și alte ore tot în ore de educație fizică. Era bucuria noastră să vedem că profesorul nu vine, sau chiar chiuleam când alte clase aveau sportul, doar ca să o punem și noi de un fotbal pe clase. Era grozav! Ba chiar rămâneam și după ore să batem mingea.

Acum însă situația stă ceva mai prost, atât în cazul meu cât și în general vorbind. De când m-am apucat de treabă și de când m-am mutat la oraș, sportul a dispărut ușor dar sigur în viața mea. Fac mișcare doar atunci când mai merg pe la țară, dar nici atunci nu pot spune că fac un sport anume, chiar dacă acum am la dispoziție chiar și un teren de sport sintetic.

Condițiile, astăzi, sunt mult mai bune față de vremurile mele. Așa cum ziceam și mai sus, elevii au parte de un teren de sport mult mai bun, de o minge în care nu îți rupi degetele, palete și alt echipament de calitate care chiar susține activitatea fizică. Cel puțin eu, foloseam un trening atât pentru a juca fotbal, cât și de bun în zilele de sărbătoare.

În ciuda condițiilor mult mai bune, observ că activitatea fizică scade tot mai mult odată cu trecerea timpului. Dacă la țară mai găsești copii pe ulițe jucând fotbal, sau chiar pe imaș, e vizibil că interesul nu mai e același. Iar după câteva zeci de minute, îi zărești cum se odihnesc cu ochii în telefon pe marginea șanțului. La oraș e chiar și mai rău. Obișnuiesc să mă plimb destul de mult, însă nici în Botoșani și nici măcar în Suceava nu mai observ grupuri de copii care să joace fotbal prin parcările dintre blocuri.

Acum, nu mai este mult până când începe școala. Ceea ce ar trebui să fie îmbucurător, deoarece asta ar însemna cel puțin o oră de sport în viața elevilor. Practic, elevii merg înapoi la sport, ceea pe mine mă încântă. Cu toate acestea, nu m-aș supăra deloc și probabil că nimeni nu ar face-o dacă ar fi mai multe ore de sport.

Nu de alta, dar astăzi posibilitățile sunt altele. În școli se practică mai multe sporturi, precum tenisul de exemplu, dat fiind mai ales ofertele de preț pentru palete din oferta Decathlon. De asemenea, că tot veni vorba, în Decathlon găsești astăzi o mulțime de accesorii, pentru toate sporturile. Iar partea grozavă e că și au un preț accesibil. Mai că m-aș apuca și eu de sport! Nu era la fel pe când mergeam eu la școală, când nu era decât o singură minge de cauciuc în tot satul.

Astfel, poți încerca o mulțime de sporturi noi, mai ales dacă ai norocul unui profesor deschis din acest punct de vedere.

Să încheiem articolul într-o notă optimistă, sper doar că se va promova mai mult sportul în școală și nu doar fotbalul, ci și alte sporturi. Sunt o mulțime și e păcat ca unii elevi să nu-și descopere talentele.

Lasă un comentariu