Nu mai e mult până departe: buletinele noi devin realitate

Nu știu dacă există vreo nație care să aibă buletinele într-un format mai urât decât al nostru. Sunt adeptul minimalismului iar lucrul ăsta încerc să îl aplic și în cazul portofelului. Au început să apară POS-urile și la țară, drumul până la bancomat s-a asfaltat, așa că păstrez tot mai puțin cash. Mă rezum la carduri și la cât mai puține lucruri păstrate în portofel.

Doar buletinul se potrivește mai prost decât orice altceva. Am un portofel micuț, iar buletinul nu încape în totalitate în interiorul său. Dacă nu ar fi atât de des necesar, probabil că l-aș păstra acasă, ca pe certificatul de naștere. Doar că nu se poate asta.

Din fericire însă ușor-ușor își fac apariția noile buletine, deocamdată în Cluj, într-un proiect pilot. Cică vor fi două tipuri de buletine, unul obișnuit și unul cu CIP, pe care vor fi stocate ceva date, menite să favorizeze digitalizarea de care avem atât de multă nevoie.

Vom putea alege între cele două tipuri de buletine, iar eu sper doar că vom putea face schimbarea cât mai rapid. Eu am schimbat buletinul anul trecut, însă dacă voi avea posibilitatea de a face schimbarea la noua variantă mai rapid, cu siguranță nu voi ezita prea mult.

Sursa Foto: Ministerul de Interne/ Carte electronica de identitate/Arhiva

Lasă un comentariu