Nu știu să tac, alții nu știu să asculte. Cum se face presă la Botoșani

Sunt tânăr, nu am prins comunismul așa că nu prea știu să tac. Niciodată nu am știut, mai ales dacă știam că am dreptate. Iar când am avut ceva de zis, am zis.

Unii sunt foarte deranjați de această atitudine. Multă lume s-a supărat când am zis câte ceva. Nu-mi pare rău!

Acu` e mare zarvă cu coronavirus. Pe bună dreptate de altfel. Nu ne place responsabilitatea și avem orgasm când încălcăm reguli. De aceea virusul se extinde ușor dar sigur.

Mulți câștigă pe seama acestui subiect. Magazinele și farmaciile reprezintă un bun exemplu. La fel și presa. Toată lumea e cu ochii pe noutăți. Iar unii ar face totul să atragă cât mai mult trafic.

La fel e și în Botoșani. În vremuri în care se recomandă un jurnalism corect, fără titluri pompoase și cât mai obiective, fără a stârni anumite sentimente, unii mai dau cu bâta în baltă. Caz concret: stiri.botosani.ro!

De cele mai multe ori fac o treabă bună, însă mai dau și cu bâta în baltă. Iar de când e zarva cu coronavirus, au cam dat-o de vreo 2-3 ori. Dacă le spui, se supără. Exemplu:

Mi s-a părut deplasată exprimarea „cifre îngrozitoare”. Într-o țară cu zero încredere față de conducere și de sistemul de sănătate, cu 0 empatie, compasiune și cu o umanitate pe cale de dispariție, nu ar trebui ca TU, presa, să îi înspăimânți și mai mult. Sigur, este importantă informarea însă mai importantul este modul cum prezinți realitatea.

Dacă dai cu groază încă din titlu, cu siguranță nu e ok. Mai rău faci dacă le atragi atenția:

Le spui că nu e ok, ce răspund ei?

sau

Sigur mi-au umplut frigiderul – și așa mic – de carne, la cum au scris scăpând câte o literă în plus. Nu știu, în schimb, cum își pun ei viața preluând niște informații. Au fost, poate, prin Italia și au numărat pe degete cadavrele, sau ceva…

Profesionalismul nu a fost găsit. Așa că, după vreo doi-trei Dumnezei pe care sigur i-am căpătat (Iartă-i, Doamne, că nu știu ce fac!) m-au blocat și s-au pus fericiți la somn. Au fost jurnaliști de succes încă o zi, au salvat Botoșaniul de coronavirus.

Voi aveți astfel de jurnaliști care să își riște viața pentru voi? NU?! Ghinion.

Între timp, știe cineva dacă a fost vreun deces?

Au citat din BZI.RO, unde lucrează cei mai buni jurnaliști din Iași, cei care folosesc titluri la fel de bombastice și apoi se laudă că au convins lumea să îi viziteze:

Să dăm libertate presei, cititorilor de știri nu… mai dă-i în rahat turcesc, că ei nu-s importanți. Nu își sacrifică viața.

Lasă un comentariu