Niciodată nu e o idee rea să investești în unelte

Am avut mare noroc de a crește la țară, ceea ce înseamnă că am locuit la casă. Acest mediu mi-a oferit oportunitatea de a experimenta fel și fel de lucruri, iar nu de puține ori principala mea distracție era să repar câte ceva de prin curte.

Acest mod de a crește a fost, zic eu, foarte constructiv pentru mine. Asta deoarece în acest fel am dezvoltat o oarecare pasiune, îndemânare și mai ales pricepere pentru orice ține de reparații, construcții sau improvizații.

Dacă se strică ceva prin casă, caut un ghid să aflu cum se poate repara sau schimba lucrul respectiv, iar dacă nu este o operațiune prea dificilă, nu stau prea mult pe gânduri și mă apuc de treabă. Așa se face că am reparat prin casă de la uși și ferestre, la robinete sau obiecte de mobilier. Simt o satisfacție imensă ori de câte ori fac acest lucru, iar de aceea îmi place să am scule la îndemână.

Anul acesta de Black Friday renunț la gadgeturi inteligente și alte electronice, deoarece vreau să îmi îmbogățesc micul atelier cu mai multe scule și unelte. În acest sens, voi profita de oferta de Black Friday de pe Vigra, acolo unde am văzut că sunt o mulțime de scule și unelte la prețuri foarte faine.

Ce aș vrea să îmi cumpăr? Înainte de toate, aș vrea un polizor unghiular cu acumulator. Am deja unul cu fir, dar uneori acel fir scurt este atât de enervant și chiar periculos, deoarece mă obligă să lucrez în poziții deloc confortabile. Un polizor cu acumulator mi-ar oferi acea libertate de mișcare de care am neapărată nevoie pentru anumite lucrări, motiv pentru care trebuie să adaug neapărat un produs în coș.

Apoi, m-aș bucura să am la dispoziție o mașină de găurit cu o treaptă de turație. M-am săturat să tot folosesc mașina de găurit pentru o mulțime de operațiuni, ci aș prefera să am un aparat pe care să îl folosesc doar pentru a găuri diferite suprafețe.

În final, simt nevoia de a beneficia de mai multă precizie în diferite proiecte, așa că șublerul clasic pe care eu îl dețin îmi mai dă cu virgulă din când în când, ceea ce înseamnă că nici proiectele mele nu ies mereu așa cum mi-aș dori. Cred cu tărie că aș putea rezolva această problemă cu un șubler digital, motiv pentru care vizez unul în această perioadă. Sper să-l și cumpăr, ca să am doar măsurători cu o precizie cât mai înaltă.

Lasă un comentariu