Cum să recuperezi poze și alte fișiere de pe un stick care îți cere să îl formatezi

În primul rând să nu apeși formatare, deoarece misiunea va deveni aproape imposibilă!

Bun, se dă un stick care îți cere să îl formatezi atunci când îl bagi în laptop, doar că tu ai fișiere pe el și nu ai da formatare, pentru că știi că s-ar pierde definitiv. Mesajul sună cam așa: Trebuie să formatați discul din unitatea H înainte de a-l utiliza. Îl formatați? Opțiunile sunt Formatare disc și Revocare.

Apasă revocare.

Stick-ul meu are vreo 15 gb de poze și alte fișiere. Așa că am întrebat în stânga și-n dreapta ce e de făcut. Cele mai multe soluții le-am primit pe Grupul IT-iștilor.

Am încercat inițial cu Recuva, doar că nu a vrut deloc. Așa că am luat la rând soluțiile recomandate pe grup. Una dintre ele a fost și folosirea programului File Scavenger.

Am descărcat File Scavenger de aici, l-am instalat, am selectat stick-ul și câteva setări simple și l-am lăsat să-și facă treaba. Spre uimirea mea, găsise toate fișierele, cu numele lor originale, organizate frumos pe foldere. Doar că, la recuperare mi-a cerut licența.

Vreo 60 de dolari costă licența File Scavenger, iar dat fiind faptul că nu aveam de gând să îmi deschid firmă de recuperare fișiere pierdute, bineînțeles că am apelat la o metodă mai puțin ortodoxă.

Pentru ultima versiune de File Scavenger nu se găsește nimic pe internet, dar pentru versiunea 3 și ceva găsești să faci păcate. Și-a făcut treaba și versiunea 3, doar că nu la fel de bine precum ultima. În ideea că nu am mai recuperat și numele fișierelor, nici folodere.

Toate fișierele se numesc Unknown000001, iar numărul crește desigur de la un fișier la altul.

Recuperarea a aproape 5 gb de poze a durat aproximativ câteva zeci de minute, ceea ce nu mi se pare deloc mult. Important e că am reușit să recuperez tot ce era pe stick.

Singura problemă că păcatul cu care am activat File Scavenger a venit, cel mai probabil, cu ceva viruși la pachet. Așa că mi-am început săptămâna cu o prea frumoasă instalare de Windows, de lunea.

Nu e deloc greu tot acest procedeu de recuperare a pozelor și a altor fișiere de pe un STICK care cere formatare, iar vouă vă recomand să folosiți programul cu licență. Evitați astfel anumiți viruși care pot provoca multe probleme.

Lasă un comentariu