Cum poți descărca toate fotografiile din Google Foto

Tot citeam zilele astea la Marius despre experiența lui cu Huawei P40 Pro și mă gândeam că e destul de nasoală treaba cu serviciile Google. Folosesc intens Gmail, la fel și Youtube – pentru care se găsește destul de ușor alternativă, Hărți dar cel mai mult folosesc serviciul Google Foto.

Am acolo pozele de pe ultimele 3-4 telefoane, cel puțin. Sunt amintiri plăcute, decent organizate și nu îmi încarcă memoria telefonului. Există deci un milion de motive să folosești Google Foto.

Totuși, apar probleme atunci când treci la un telefon fără Android. Eu sunt mare fan Huawei, însă este foarte probabil ca următorul telefon al meu să nu aibă serviciile Google, iar asta ar putea fi un motiv pentru care să NU aleg Huawei. O alternativă ar fi ceva chinezărie de la Xiaomi, de care am mai fost tentat până acum.

Gândindu-mă la soluții pentru viitor, am zis că nu ar fi rău să fac un backup. Nu știi niciodată ce se întâmplă cu Google și rămâi fără poze. Am căutat așadar să descarc toate fotografiile de pe Google Foto pentru a le încărca, ulterior, pe un alt serviciu de cloud și chiar să le pun pe un stick ceva.

Cum poți descărca toate fotografiile de pe Google Foto

Am căutat pe Google și am aflat. Ei bine, trebuie să mergi pe takeout.google.com iar de aici poți alege care sunt datele pe care vrei să le exporți. Pe mine mă interesau pozele în mod special, așa că am dat scroll până le-am găsit.

exportare fotografii de pe Google Foto

Ai posibilitatea de a alege formatele fotografiilor, dar eu unul nu mi-am prins urechile pe acolo. Așa că am dat scroll până la butonul „Pasul următor”.

Poți alege apoi dacă vrei să faci export o dată sau la fiecare două luni pe an. De asemenea, poți alege tipul și dimensiunea fișierului, precum și metoda de livrare. Eu am ales să primesc link-ul pe e-mail.

Durează, totuși, câteva ore sau chiar câteva zile în funcție, probabil, de câte fotografii ai de descărcat. Aștept link-ul deocamdată apoi `oi vedea unde le încarc și revin, probabil, cu un alt articol.

UPDATE: Am 37 de GB de poze și momentan nu am văzut serviciu gratuit care să îmi ofere spațiul ăsta de stocare.

Lasă un comentariu