Școala ar trebui să fie – mai ales – despre sport

Ușor-ușor vacanța mare e pe sfârșite, așa că școlile deja se pregătesc pentru a-și primi elevii înapoi. Cu mari schimbări anunțate de Ministerul Educației, viitorul învățământului românesc este, într-o foarte mare măsură, sub semnul întrebării. Dar, oricât de mult sau puțin inspirate ar fi schimbările făcute în sistemul de învățământ, un lucru este clar: sportul ar trebui să fie o piesă situată la baza acestui sistem.

Fără sport, nimic nu e! Nu e sănătate, nu e distracție și totodată nici prea multă concentrare nu va fi. Deja avem probleme mari cu obezitatea, din cauza lipsei mișcării, iar de aceea sportul ar trebui promovat cât mai intens în rândul elevilor.

Cu toate acestea, cei care au călcat pragul unei unități de învățământ în ultimii ani, știu bine că orele de sport nu sunt deloc așa cum trebuie. Cel mai adesea, elevii primesc o minge de fotbal pentru a o pune de o miuță, cei care vor, iar restul lenevesc cu ochii în telefoane sau la bârfe cu profesorul. Așa au loc cele mai multe dintre orele de sport din România, vă zic sigur.

Dar, ar putea fi diferit. Iar câteva idei mi-am propus să adun și eu în acest articol. Astfel, dacă te întrebi cum poți face ca orele de sport să fie mai dinamice, mai atractive și mai ales mai benefice pentru elevi, iată câteva sporturi pe care ar trebui să le încercați:

Tenisul – sportul către care ne-am întors privirea odată cu performanțele Simonei Halep

În ultimii ani, România a redescoperit tenisul, iar asta datorită Simonei Halep. Ne-a cucerit cu ale sale performanțe. Drept urmare, posturile TV s-au bătut pe drepturile de televizare ale turneelor de Grand Slam. Iar publicul nu a lipsit.

Ei bine, Simona se apropie, ușor-ușor, de sfârșitul carierei, iar peste 4-5 ani probabil că nu o vom mai putea vedea jucând. Va fi trist, dar trebuie să ne pregătim de aceste vremuri, promovând mai des aceste sporturi.

Tenisul ar putea fi practicat mai des în școli, iar copiii și-ar putea descoperi pasiunea pentru acest sport minunat. Pentru început, în oferta Decathlon găsești tot echipamentul de care un amator are nevoie. Iar odată cu campania Înapoi la școală, Înapoi la Sport! acestea au prețuri foarte accesibile.

Gimnastica – e timpul să ne întoarcem pe cai mari

Nu numai fotbalul românesc este în cădere liberă, chiar dacă este cel mai practicat și mai vizionat sport, ci nici gimnastica nu o duce prea bine. Iar un mod grozav de a ne întoarce, ușor-ușor, pe înaltele culmi pe care le-am cucerit în trecut, ar fi introducerea acestei discipline în școli.

Sportul nu înseamnă doar fotbal sau doar sporturi practicate cu mingea, ci dimpotrivă! Sunt multe alte sporturi ce merită încercate, iar gimnastica reprezintă un exemplu excelent.

Pentru a începe practicarea acestui sport, nu ai nevoie de prea multe lucruri. Le găsești pe toate la prețuri excelente, datorate mai ales campaniei de reduceri organizată cu ocazia începutului anului școlar, pe Decathlon! Apasă aici pentru a vedea toate produsele disponibile. De la treninguri pentru copii la multe alte echipamente utile pentru practicarea sportului, totul este la un preț bun și de o calitate mai mult decât satisfăcătoare.

Handbal – vom mai avea jucătoare precum Cristina Neagu?

Personal, mi se pare o onoare imensă să dăm cea mai bună jucătoare de handbal din lume. Dar oare ce va fi după ce Cristina Neagu se va retrage? Ei bine, handbalul suferă și el o ușoară scădere, iar de aceea poate că ar trebui practicat mai des în școli.

Este, totuși, un sport la care profesorii apelează adesea, dar nu suficient de mult. De aceea consider că ar trebui pus în practică mai des în timpul orelor de sport.

Adesea, terenul de fotbal din dotarea sălilor de sport a școlilor poate fi folosit și pentru handbal deci… de ce nu? Toate cele necesare practicării handbalului, de la minge la echipament precum încălțăminte sport pentru copii pot fi cumpărate din oferta Decathlon.ro.

Concluzia nu poate fi alta: sportul este esențial în dezvoltarea copiilor. Iar de aceea trebuie practicat mai des la școală. Cu cât mai multe sporturi, cu atât cresc șansele ca elevii să-și descopere noi pasiuni. Decathlon oferă susținere prin oferta lor grozavă.

Lasă un comentariu