Pân` la urmă… al cui e Brâncuși?

În urmă cu ceva timp s-a încercat recuperarea Cumințeniei Pământului printr-o campanie intitulată „Brâncuși e al meu.”

Nu s-au strâns banii așa că a eșuat campania. Era vorba să se dea banii înapoi însă nu mai știu dacă s-a întâmplat chiar așa. Eu am donat prin SMS atunci.

Mesajul „Brâncuși e al meu” venea de la o mulțime de mari români ale călor valori culturale nu pot fi contestate. Cu toate acestea, campania a eșuat, iar de aici putem deduce – oare?! – că acele persoane nu au avut influență?

Au fost ambasadori, pe atunci, Andrei Pleșu, Oana Pellea, Victor Rebengiuc, Dragoș Bucurenci, Maia Morgenstern și mulți alții. Numai nume mari, deci.

Obiectivul campaniei? Donații de 6 milioane de euro, s-au strâns doar 1.163.032. 5 milioane trebuia să dea statul român.

Nu au reușit. Astăzi se sărbătorește Ziua Brâncuși. Iar cu această ocazie a fost numită ambasador Irina Rimes, ceea ce a stârnit foarte multe controverse.

Am arătat, încă o dată, că suntem rasiști și misogini. Este o cântăreață în vogă în vremurile actuale și – cred eu – prin această mișcare poate ajunge Brâncuși la tineri. Șansele nu sunt extraordinare, dar atâta timp cât există câteva… merită!

Ar trebui să ne inspire Masa Tăcerii și să ne gândim: cum mama mă-sii Brâncuși e al tuturor… numai al moldovencei nu?

Lasă un comentariu