Păi ei nu au făcut la fel? Să fim și noi rasiști!

Unul dintre dragii noștri arbitri și-a pus toată lumea fotbalului – și nu numai – în cap după niște cuvinte mai mult sau mai puțin rasiste. Iar imediat după au apărut atât voci care îl critică precum și voci care îi caută scuze, cele din urmă fiind parcă mai multe pe meleagurile rețelelor noastre de socializare.

Eu mă aflu printre cei dintâi. Mi s-a părut că a fost foarte neinspirat și că, la un asemenea nivel, nu poți fi atent la astfel de detalii. Totul în contextul în care în ultima vreme s-a făcut mult scandal pe seama rasismului.

Și mai stupidă mi se pare însă toată această încercare de a-l scuza pe Colțescu. Văd o atitudine de genul păi ce, ei nu au fost rasiști cu noi? Hai să fim și noi!

Uităm că nu prea ne-a plăcut ori de câte ori alții au fost rasiști cu noi și că, atâta timp cât nouă nu ne-a fost bine în asemenea situație, poate că nici altora nu le convine.

Chit că nu sunt eu cel mai sfânt – nici nu are vreo cruce Sfântul Adrian în calendar 🙁 – sunt totuși de părere că nu există justificare pentru rasism, indiferent care este forma lui.

Lasă un comentariu