Păi ei nu au făcut la fel? Să fim și noi rasiști!

Unul dintre dragii noștri arbitri și-a pus toată lumea fotbalului – și nu numai – în cap după niște cuvinte mai mult sau mai puțin rasiste. Iar imediat după au apărut atât voci care îl critică precum și voci care îi caută scuze, cele din urmă fiind parcă mai multe pe meleagurile rețelelor noastre de socializare.

Eu mă aflu printre cei dintâi. Mi s-a părut că a fost foarte neinspirat și că, la un asemenea nivel, nu poți fi atent la astfel de detalii. Totul în contextul în care în ultima vreme s-a făcut mult scandal pe seama rasismului.

Și mai stupidă mi se pare însă toată această încercare de a-l scuza pe Colțescu. Văd o atitudine de genul păi ce, ei nu au fost rasiști cu noi? Hai să fim și noi!

Uităm că nu prea ne-a plăcut ori de câte ori alții au fost rasiști cu noi și că, atâta timp cât nouă nu ne-a fost bine în asemenea situație, poate că nici altora nu le convine.

Chit că nu sunt eu cel mai sfânt – nici nu are vreo cruce Sfântul Adrian în calendar 🙁 – sunt totuși de părere că nu există justificare pentru rasism, indiferent care este forma lui.

4 comentarii la „Păi ei nu au făcut la fel? Să fim și noi rasiști!”

 1. Mie nu mi s-a părut că a greșit atât de tare. Nu a fost inspirat în alegerea cuvintelor, dar ”negru” la noi nu înseamnă ”negro” din spaniolă. Este adevărat, atitudinea ”hai să fim și noi rasiști” e penibilă și nu are ce căuta în context. Rezolvarea este simplă, trebuia explicat ce înseamnă ”negru” în țara noastră.

  P.S. – Chiar există Sfântul Adrian. Se pomenește pe 26 August.

  Răspunde
 2. Mie mi se pare la mijloc. De asta nu suntem roboți, ca să putem să facem distincții. Dar la cat se injura pe stadioane, la cat se iau la bataie trebuia sa vina o pandemie ca sa se tipe si de rasism?

  Răspunde
 3. Sunt de părere despre că legea talionului va funcționa câta vreme va exista omul pe Pamant. Nu este una care pleacă dintr-o activitate cerebrală ridicată, ci din contră este o abordare sentimentală, refulare a simțurilor. Orice animal rănit este periculos cum a fost Webo dar majoritatea românilor! Atât cei care sunt militanți “BLM” cat si cei care îl apără pe Cotescu in mod pueril. “Doamna dar ei au dat primii!”

  Coltescu a avut o lipsă de inspirație în folosirea cuvintelor, asta e clar și nu poate să contrazică nimeni. Dar până la al acuza de rasism și al defăima in fel și chip…lucru pe care tot românii au făcut-o. Trist, că suntem un neam dezbinat 🙁

  Răspunde

Lasă un comentariu