Merită să cumperi un domeniu .blog?

Aparent, în curând se face anul de când am început să scriu pe domeniu .blog. În urmă cu un an îmi pierdusem aproape complet pasiunea pentru scris însă aparent celălalt domeniu cu numele meu era problema. De fapt, nu domeniul era problema, eu sunt.

Fie că îmi place să recunosc sau nu, am cam stricat singurel domeniul .ro. Nevoia de bani și-a spus cuvântul și mi-am încălcat orice promisiune. Oricum, urmează cât de curând o curățenie generală acolo și totodată poate peste timp o unire a blogurilor care îmi poartă numele. Mica unire, să-i zic așa.

Bun, deci se face anul de când scriu pe .blog. Când l-am înregistrat fusese destul de ieftin, îmi plăcea extensia, iar dată fiind dorința mea de a scrie într-un loc curat, s-a potrivit la fix.

Acum însă m-am văzut nevoit să prelungesc domeniul, că deh, am adunat deja vreo 80 de articole aici. Nici mult, nici puțin. Iar factura a fost acum de aproximativ 36 de euro. Bani scoși din buzunar, desigur, că e încă micuț de tot blogul acesta.

Sunt, de fapt, vreo 75 de articole publicate. Destul de puțin desigur, dar în ultima vreme am călcat accelerația. Când am deschis și blogul ăsta, m-am gândit să vorbesc în principal despre gadgeturi, probleme, soluțiile lor, opinii și experiențe. Cumva, mi-am propus să fiu găsit cât mai des pe Google.

Deocamdată trafic vine destul de puțin de acolo. Doar că nu e musai extensia de vină, ci probabil conținutul destul de mărunt. Experiența îmi zice că trebuie să am răbdare cu motoarele de căutare, așa că am. Important e că a revenit plăcerea pentru scris.

Astfel, dacă extensia .blog îți oferă confort, așa cum îmi oferă mie, merită să o cumperi. Din punct de vedere al indexării de către motoarele de căutare, nu îți pot spune prea multe Pentru că încă nu sunt în măsură încă.

Lasă un comentariu