Istoria Ruletei Rusești – totul despre percepția acestui concept

Ruleta rusească este un joc de noroc letal de care aproape sigur ai auzit și tu. Astăzi apare în muzică, filme, literatură și așa mai departe. A devenit atât de popular încât este folosit și ca o metaforă.

Atunci când cineva își asumă riscuri, putem spune că a jucat ruleta rusească. În poveștile apărută în Rusia Țaristă, soldații își scoteau revolverul, eliminau un singur glonț din cele 6 ale butoiașului, învârteau acel butoiaș și își îndreptau arma spre cap. Șansele ca pe țeavă să nu fie un glonț și să scape erau de numai 1 la 6.

Ruleta rusească este considerat un joc de noroc, dar miza este uriașă. Hai să citești mai multe despre istoria acestuia, unde apare în cultura pop și câteva aspecte interesante.

Riscurile sunt incomparabil mai mici față de ruleta clasică, de cazinou. Ba chiar la cazinourile online, ai parte și de multe rotiri gratuite, deci ai încă un motiv să le încerci.

Istoria Ruletei Rusești

Se crede că ruleta rusească provine de pe vremea Rusiei Țariste. Nu e clar când anume, dar putem crede că prin jumătatea secolului al XIX-lea, atunci când revolverele au devenit din ce în ce mai răspândite prin Rusia.

De asemenea, prima urmă a jocului fatal poate fi întâlnită într-o poveste a scriitorului rus Mikhail Lermontov din 1840. Personajul principal al povestei, Grigory Alexandrovich Pechorin, susținea că nu există predestinare și a propus un pariu pentru a demonstra. Un locotenent de origine sârbă acceptă pariul și ia un pistol la întâmplare și îi pune praf de pușcă. Nimeni nu știa dacă pistolul era încărcat sau nu. Și-l pune la tâmplă și trage, dar pe țeavă nu se afla un glonț.

Știm însă originea numelui jocului. Prima apariție în afara Rusiei a fost într-o poveste scurtă scrisă de autorul elvețian Georges Surdez. Acesta a publicat povestea în 1937 și era despre un tânăr recrut german care a încercat să acopere sinuciderea camaradului său rus.

Într-o scrisoare către superiorul său, spune cum a auzit o relatare despre jocul ruletei rusești. Conform spuselor camaradului mort, armata rusă practica acest joc în 1917, pe front, în ultimele zile ale participării țării la Primul Război Mondial. Relatarea spunea că rușii scot un singur glonț din butoiașul revolverului, învârt cilindrul și îndreaptă țeava către capul lor și apasă pe trăgaci.

Serbentul rus Burkowski, camaradul tânărului german, era și un parior înrăit. După ce a spus povestea, a demonstrat și jocul și chiar la invitat pe german să joace o variantă care avea un singur glonț în cilindru.

Parte din cultura pop

Ruleta rusească a devenit rapid un subiect foarte important în cultura pop. De la prima apariție în 1937, au apărut o sumedenie de melodii, filme, desene animate, postere și cărți care prezintă acest joc letal.

Îl găsești în filme precum One Eight Seven, Tales from the Crypt și The Deer Hunter. Probabil cea mai intensă scenă este în ultimul film menționat. Trei prieteni se înrolează în armată și ajung în Războiul din Vietnam. După un scurt timp, devin prizonieri și sunt puși să joace o ruletă rusească cu trei gloanțe pentru distracția vietnamezilor. Dar unul dintre prieteni folosește această șansă să împuște un gardian vietnamez și astfel reușesc să scape.

Există și un film intitulat chiar ”Russian Roulette”. Este o producție canadiano-britanică din 1975, cu un ofițer de poliție care se trezește în mijlocul conspirațiilor KGB-ului.

Lucruri interesante despre ruleta rusească

În acest capitol, îți vom prezenta cele mai interesante lucruri despre jocul letal. Iată care sunt acestea:

  • A existat o întrebare pusă des la interviurile de angajare. Aceasta era: un revolver este încărcat cu două gloanțe, unul lângă altul. Atunci când tragi prima dată, este gol. Tragi și a doua oară imediat sau reînvârți cilindrul? Răspunsul acceptabil era să tragi fără să mai reînvârți.
  • Un pastor s-a împușcat în fața enoriașilor încercând să compare păcatul cu ruleta rusească. Deși glonțul a fost orb, omul și-a zdrobit craniul și a murit la 5 zile de la incident.
  • Filmul Deer Hunter a cauzat peste 20 de decese cu ruleta rusească. Inspirați din filmul despre care am vorbit mai sus, peste 20 de oameni au murit jucând ruleta rusească.

Concluzii

Ruleta rusească este considerat și el un joc de noroc, dar riscul este cel mai mare cu putință. Acesta are o istorie interesantă, care poate fi urmărită tocmai din 1840. În ultima vreme, odată cu apariția rețelelor de socializare, unii au încercat să facă orice ca să iasă în evidență. În fiecare an, în Statele Unite, există câteva cazuri de sinucidere în acest fel.

Noi îți recomandăm să te joci ruleta clasică, de cazinou. Este mult mai sigură și mai distractivă. Cea europeană are un avantaj al casei extrem de mic, deci este cea mai bună alegere posibilă de ruletă.

Lasă un comentariu