Fără a ne căca pe noi…

Se tot vorbeşte prin mediul online braşovean cum că ăia care protestează sînt foşti politruci de pe vremea PCR, falşi revoluţionari, interlopi sau hăcuitori de portofele. Sincer, cam asta şi sînt, mulţi dintre ei. Că-şi urmează propriile interese şi-s mai cu durere în fund faţă de latura mai profundă a protestelor care se referă la nerespectarea democraţiei în România, şi asta e adevărat.

citește mai mult

Pentru Democraţie

Cînd ţara se află într-o morbidă letargie pentru prea mult timp, ajungi pînă la urmă la buza paharului plin cu venin. Dacă pînă ieri seară se discuta dinspre Jandarmerie despre cum să-i amendăm pe toţi mişeii care au avut îndrăzneala să protesteze „fără autorizaţie”, astăzi a dispărut acest imbecil deziderat al statului. S-a trecut la „nimeni nu-i împiedică pe oameni să protesteze”, doar „să o facă în mod paşnic”. De ce imbecil? Pentru a protesta împotriva conducătorilor statului nu mă duc să le cer voie în scris tocmai lor. Să nu uităm că vorbim despre o lege din negura anilor 90, anii mineriadelor, pusă în practică la sînge în ultimii ani împotriva unor tineri răzleţi ce protestau solitar prin anumite parcuri sau în faţa instituţiilor statului, fără aprobare de la împărăţie, şi umflaţi imediat de către jandarmi relaxaţi de situaţia fără miză în care acţionează.

citește mai mult

Dezbaterea publică

Nu se înfăptuieşte în România, ci se îngoapă.

Cazul Raed Arafat, pentru nefericiţii din tabăra prezidenţială el a devenit un caz, tinde să îngroape de tot ceea ce ar fi trebuit fie Marea Dezbatere Publică pe tema noii legi a sănătăţii. De o parte, cei puţini care mai au muniţie de război contra lui Băse sînt preocupaţi acum de construirea diverselor scenarii ce au dus la mazilirea fostului secretar de stat din M.S., de cealaltă, cei tot mai numeroşi favorabili Cotroceniului, caută acum printre căcăreze de oaie vreun focos nuclear pentru distrugerea imaginii fondatorului SMURD, poate chiar a întregului sistem SMURD dacă altfel nu se poate. Că mai sînt alte chestii despre care nu se vorbeşte deloc în noua lege a oii scremute, asta e, soarta. O să aflăm de ele abia cînd „o să ne doară apendicita”. Acum sîntem preocupaţi să distrugem ceea ce funcţionează, că e monopol şi nu-i bun.

citește mai mult