De ce avem nevoie de mai multe biserici

Nu fiți naivi, faptul că guvernul va tăia fondurile pentru construcția de biserici nu ne va face mai bogați, mai educați sau mai sănătoși. Ne va face doar mai săraci cu duhul. Iată cîteva motive pentru care trebuie să finanțăm în continuare credința.

  1. Școala produce tîmpiți, chiar dacă se vor duce mai mulți bani la educație, celebrele 6 procente din PIB. Ce rost are să finanțezi ceva care oricum nu e eficient și consumă mulți bani? Și, oricum, informația este acum doar la un click distanță. Poți învăța cine a fost Herodot și de pe wikipedia sau google. Credința, în schimb, nu se învață pe internet, doar în biserici.
  2. N-o să mai devenim mai sănătoși dacă vom da mai mulți bani la spitale și cadrele medicale. Și nu e sustenabil economic să construiești spitale în orice cătun. Cea mai bună soluție pentru un popor mai sănătos este prevenția, pentru a nu ajunge la spital. Și cele mai bune metode de a preveni bolile rămîn postul și rugăciunea. De 2000 de ani.
  3. Fie că ne place sau nu, preoții rămîn cei mai eficienți agenți electorali din România. Ce s-ar întîmpla dacă, Doamne Ferește, n-ar mai exista începînd de anul viitor? Politicienii vor trebui să cheltuiască mult mai mulți bani pentru a convinge oamenii să-i voteze. Prin finanțarea religiei de la bugetul de stat am face mai degrabă economie. Ia uitați-vă cît se cheltuie în alte țări pe campaniile electorale. Asta vreți și voi?GOP electionssursa: vox.com
  4. După cum spunea sfîntul părinte Arsenie Boca, hoardele de păgîni ISIS vor invada la un moment dat, în viitorul nu foarte îndepărtat, Europa care s-a îndepărtat prea mult de pe calea creștinismului. La fel ca în trecut, cine credeți că va sta în calea lor? Tot noi, românii, cei care am apărat prin credință și sabie Europa și în trecut. Nu poți combate islamul cu ateism, ci doar cu credința creștin ortodoxă.
  5. Dacian Cioloș este agentul miliardarului ateu George Soros.

Articol inspirat de aici.

foto: gandul.info

Comments

comments