Premier League 2015/16 – primele gloanțe

 • Impresionantă forma lui Manchester City. După un sezon spălăcit, în care n-a putut ține pasul cu Chelsea, acum lichidează tot ce întîlnește. Victorii pe linie și golaveraj de 10-0, nu pare s-o lase mai moale cu execuțiile prea curînd. Poate meciurile din Champions Legue să-i mai domolească pe cetățeni, eventual să-i prindă oboseala pe la șale. Doar că dintre favoritele la titlu pare să aibă lotul cel mai mobilat să țină toate cele 4 competiții cît mai mult timp. Și încă nu s-a oprit din cumpărat, transferîndu-l și pe De Bruyne pe un vagon de bani. Poate și o prestație mai bună în UCL ar fi de așteptat.
 • Chelsea e în vrie. Și nu înfrîngerea de azi cu Crystal Palace a arătat-o cel mai bine, ci mai degrabă prestația din derby-ul cu ManCity în care n-a arătat nimic. Probabil forma slabă a lui Hazard să fie una dintre cauze. Anul 3 pe banca lui Chelsea ar putea să-i fie iar fatal lui Mourinho, la fel ca în primul său mandat la Londra.
 • Pedro face deocamdată treabă bună în Anglia, chiar dacă Chelsea nu cîștigă meciuri. Are un gol și o pasă de gol în cele două partide pe care le-a început ca titular. L-a dezmorțit pînă și pe Falcao, pe care l-a cam făcut praf Van Gaal la Manchester. Totuși, îmi mențin părerea că Pedro nu va face față pe termen lung la fotbalul din Anglia.
 • Claudio Ranieri, după ce și-a dat cu mucii în fasole cu naționala Greciei, s-a întors în insulă și face deocamdată puncte bune cu Leicester, fiind neînvins în primele 4 etape. Deocamdată prinde loc de Șampion Lig.
 • Îmi pare că Manchester United e principala contracandidată a lui City la titlu. Are apărare solidă, fără gol primit pînă acum, și un joc sigur din cît am reușit să văd. Depay e o investiție sigură, doar atacul e cam ruginit, cu Rooney ca singură soluție viabilă. Nu-l văd pe Fellaini ca atacant central de rezervă. Poate Hernandez să fie totuși de ajutor. Partida de mîine cu Swansea va fi un test destul de dificil, galezii sînt și ei neînvinși și joacă bine.
 • Arsenal. Din păcate, nici sezonul ăsta nu va fi ăla cîștigător. Pînă cînd Wenger nu bagă niște lire sănătoase pe un atacant de 20+ goluri pe sezon, nu văd să vină titlul pe Emirates. Desigur, Giroud e un atacant decent, dar nu ca primă opțiune. Soluția de azi cu Walcott în locul lui francezului a fost de un haz nebun. În momentul de față pînă și Van Persie ar părea o soluție beton pentru Arsenal. Desigur, mai e și apărarea dubioasă și subțire. Practic, dacă se rupe Koscielny, ar putea să cheme niște băieți din tribună care ar face treabă la fel de bună precum Gabriel și Bellerin în meciul cu Liverpool. Mulți zic că Arsenal are un lot valoros, dar dacă te uiți pe bancă, parcă vezi deja luminile de panică pornite ca pomul de Crăciun. Dacă se întîmplă ca de obicei și se rup vreo doi-trei titulari, iar vor avea tunarii o perioadă între decembrie și februarie în care pierd tot. Ah, și mai e ratarea asta:

 • Aș fi putut zice ceva de bine și despre Liverpool, dacă aș fi scris textul ăsta ieri. După ce am văzut azi cu West Ham, cormoranii au locul 5 securizat.
 • Pantilimon ia o gîrlă de goluri cu Sunderland, chiar dacă apără în general bine, și se pregătește de o retrogradare.
 • Echipe mici de urmărit: Crystal Palace, Leicester și Norwich City.

P.S. Wengere, nu mai fii zgîrcan și bagă cardul ăla în bancomat pînă nu se termină luna!

foto: www.facebook.com/Arsenal

Comments

comments

3 Comments

 1. Stefan Oancea

  Lu’ Otil poa’ sa-i zica aia sa lase tricou si sa-i dea bani de avion. Oricum nu face decat sa taseze terenu. Arsenal are atacanti, dar inca nu de ajuns de buni deocamdata, sau poate ca sunt… doar ca nu vor astia sa le dea meciuri, ca sa poata sa devina buni, ii tot imprumuta: Sanogo si Campbell (Costa Rica). Bomba ar fi sa-l cumpere pe ratangiul de Benzema. Adica eu vreau sa plece de la Real, dar nu la Arsenal…

  • mihulyi

   Nu-l văd pe Ozil chiar așa de praf. Ești tu malițios. Benzema nu vine și văd că pînă la ora asta nu se mișcă nici un ban din conturile lui Wenger.

 2. Pingback: Premier League 2015/16 – la mijlocul sezonului | alphablog

Comments are closed.