Schimbări

N-am mai scris un post de blog de ceva vreme. Probabil e cea mai mare pauză pe care o fac de cînd am deschis pentru prima dată wordpress-ul. Chestia e că nici nu mi-a fost dor prea tare să fac asta. În fine, am zis să bifez aici cîte ceva lunar, cît să nu mă ducă spre pasul de a închide blogul. Nu că ar fi o tragedie, dar parcă s-au strîns ceva ani.

De aproximativ o lună mi-am făcut abonament la sală. Asta e prima minune. A doua ar fi că am şi frecventat-o. Am mai avut tentative eşuate de genul ăsta. Iar de două săptămîni m-am dus şi cu un picior şontîc, ca urmare a unei entorse urîte la genunchi în timp ce mă amăgeam că sînt fotbalist pe undeva prin Bartolomeu. Uneori am impresia că ar trebui să primesc un premiu de 1 milion de euro cash sau măcar în natură: doar ceafă sau muşchiuleţ de porc pentru eternitate.

Cu ocazia asta am trecut şi la un stil de viaţă mai puţin distructiv. Am redus berile cît am putut. Recunosc, mai scap de 2-3 ori pe săptămînă la cîte una, dar doar în zilele cu antrenament. Sau în weekend, pentru că se ştie că berile băute în perioada asta nu se pun la socoteală. Dar şi aici evit pe cît posibil să beau mai mult de una. Faţă de cantitatea de bere pe care o băgam în mine pînă de curînd, am realizat un progres remarcabil. Şi nu ar fi fost nici o problemă cu berea, dacă aş fi fost a beer person, dar chestia e că nu sînt. Posibil să fi fost, pe vremea cînd aveam cu 10-12 ani mai puţin. Aşa că am pierdut abilitatea aia de a mă simţi bine a doua zi după consumul a mai mult de două beri, şi sînt în regulă cu constatarea asta.

Al doilea demon pe care încerc să-l ocolesc cît pot e pîinea şi combinaţiile la care aş supune-o fără nici o jenă. Şi, în general, încerc să evit pe cît pot carbohidraţii şi zahărul. Dacă a citit cineva pînă aici, e posibil să-şi fi dat seama că m-am pus la dietă. Recunosc, sînt la dietă. Doar că încerc să n-o iau prea mult în serios şi să-mi ghidez viaţa după ea. Că am mai trecut la viaţa mea prin mai multe, unele care şi-au arătat limitele, una eficientă pe termen mediu. Dar de data asta n-o s-o iau prea în serios, ci o să mă bucur pe cît pot de ceea ce va urma.

Ca rezultate după prima lună: minus 4 kilograme (de la 104 la 100), mai multă energie şi încep să-mi redescopăr grupele musculare de sub ţesutul adipos. Pe deplin fericit cu asta.

De aici încolo cam asta o să postez pe blog. Ţinem greutatea sub control cu postări săptămînale: wordpress fitness. Target: -3kg/lună.

Comments

comments

4 Comments

  1. Pingback: Săli Fitness în Braşov | Dealul Melcilor

  2. Pingback: Am făcut buci | alphablog.ro

Comments are closed.