Borussia was bleeding chips

A fost ca un joc de poker. Borussia a început tare meciul, avînd toate jetoanele pe masă. După 30 de minute credeai că Bayern s-a trezit din întîmplare în finală, cu Ribery şi Robben care spălau podelele prin careul propriu, aruncînd mingile cît mai departe.

La un moment dat, după ce Bond pierde tot în partida de poker cu Le Chiffre din Casino Royale, e salvat de agentul CIA Felix Leiter care-l sponsorizează generos:

Listen, I’m bleeding chips. I’m not going to last much longer.

Borussia a avut profilul lui Leiter – jucătorul de poker în finala cu Bayern de sîmbătă. A jucat cîteva mîini bune, toate terminate cu split. Apoi Jucătorul de Poker din Bayern a ieşit la iveală. Nu avea cum să piardă şi finala asta. Toate mîinile pe care le-a mai jucat Borussia au fost anemice, iar în defensivă a fost surprinzător de firavă. Hummels, poate şi din cauza accidentării din campionat, a fost veriga cea mai slabă a lui Klopp.

Unii zic că a fost cea mai spectaculoasă finală Champions League din ultimii x ani. Mie mi s-a părut previzibilă după 1-1, Bayern n-avea cum să nu mai marcheze o dată. Borussia was bleeding chips.

Astfel Le Chiffre (aka Bayern) a cîştigat şi va continua să ţină sub teroare fotbalul german pentru încă o perioadă, mai ales că vine şi Guardiola. Probabil şi pentru că James Bond Lewandowski îşi epuizase toate jetoanele pe bieţii madrileni.

bayern-munchen

foto: dw.de

Comments

comments