O ţară parodică

Preşedintele l-a desemnat premier pe cel pe care-l înjura de fiecare dată cînd ieşea în faţa unei camere video. Tot despre el spunea că n-o să-l mai desemneze a doua oară prim-ministru.

Întîmplător, premierul desemnat e un plagiator dovedit.

Toată lumea s-a dat peste cap că intră UDMR la guvernare. Chipurile, voiau să scoată din Constituţie noţiunea de „stat naţional”. Eu zic că ar fi mai bine să se scoată. Poate aşa ne-am mai accepta istoria scurtă, istoria unui stat făcut din bucăţi şi construit cu ajutorul multor etnii care s-au petrecut pe pămîntul ăsta.

Dar pînă la urmă udemeriştii nu pupă guvernare. Nu şi uneperiştii, javrele care au sărit dintr-o barcă în alta după cum „le-a dictat interesul naţional”. Dacă m-ar pune cineva să aleg între cele două tabere, i-aş alege pe unguri. Sînt totuşi mai spălaţi.

Gabi Oprea în guvern. Aşa ceva…

Am încercat să mă uit astăzi la B1TV. Un post de televiziune pentru oligofreni. Era invitat un pedelist sinistru, Costică_Canacheu pe numele lui, care debita nestingherit diverse enormităţi. Ăia de la televiziune, printre care şi un alt personaj sinistru, Ciocăzanu parcă-l cheamă, îl lăsau să vorbească fără să-i pună nişte întrebări de bun simţ jurnalistic. Doar dădeau din cap ca nişte bovine. Canacheu era mai preocupat de cum o să cadă guvernul Ponta „în primăvară”, decît de propria ogradă părăginită de lenea şi prostia stăpînilor. Aceeaşi teză de 2 ani încoace că USL se rupe acuşi.

Una dintre duduile din platou era o fostă antenistă reciclată. Se mai reciclează şi oamenii.

Guvernul USL se anunţă un mamut, cu ţîşpe ministere în plus. Deh, nuntă mare, mese puţine.

La ditamai rezultatul alegerilor, mă mir că n-a urlat nimeni că „s-a fraudat alegerile”. E tema preferată a celor „de dreapta” cînd nu-s în pole-position. Că altfel avem votul din 2009 de la Paris şi aiurea.

Crin Antonescu se întîlneşte pe-nserat cu durul Traian, dar cînd e invitat oficial nu se duce, lezat că mai sînt şi alţi sărăntoci la masa plină cu porc deghizat în vită Kobe.

De cealaltă parte, durul traian consultă partidele politice în silă. Vorba aia, o singură atribuţie serioasă are conform Constituţiei, aia să consulte ca la doctor partidele, şi nu e-n stare s-o îndeplinească. Omul ăsta ar trebui să-şi scrie demisia.

Gîdea încearcă să fenteze subiectul cu „Oprea vicepremier” şi se ocupă de eternul subiect jos băsescu. Da, cică ăsta ar fi cel mai bun post de ştiri din România. Avem un preşedinte legat la mîini după desemnarea în silă de azi şi noi ne ocupăm tot de el şi mru. E tare, ce să zic.

Ne ţinem de nas, şi asta ne ocupă tot timpul.

Comments

comments