Propaganda, „lovitura de stat” şi ce aleg la referendum (III)

În articolul anterior ziceam că mă voi ocupa de propaganda uselistă, doar că, între timp, au intervenit anumite tulburări, previzibile, în campania care se încheie zilele astea.

Pe cine contăm?

De vreo cîteva zile Băselul zice că ba nu mai votează, ba se suceşte pe fund şi votează, ba iar face o voltă şi nu mai votează. Proverbialele sale trageri pe cur, alea care au pornit de la faza cu „în 5 minute siluiesc o coală albă cu demisia mea”, doar-doar s-o turmenta votacul atît de tare încît să nu mai nimerească secţia de votare. Adevărata miză: românii să nu se prezinte la urne, referendumul să fie invalidat, Băse rămîne la Cotroceni, mîndru nevoie mare. Restul nici nu mai contează, nici nu a contat nimic altceva decît mobilizarea/demobilizarea electoratului.

Se ia o poză mai veche. Nu, nu e de la vreun concert Inna sau Connect-R, ci de la revolta braşovenilor din 15 Noiembrie 1987, zi în care se organizau şi nişte „alegeri” pentru Consiliul Popular. Printre alte cerinţe, „Libertate!”, „Jos Ceauşescu!”, oamenii solicitau dreptul de a vota liber. Doar 25 de ani mai tîrziu, după ce au curs ceva găleţi de sînge pe străzi în decembrie ’89, sîntem sfătuiţi să renunţăm la vot de către un ins unsuros, ins care în acel noiembrie ’87 era trimisul lui Ceauşescu la Anvers şi trăia în belşug, nu înghiţea salam cu soia sau creveţi vietnamezi.

Să ne înţelegem, cvorumul impus, de 51% din totalul populaţiei cu drept de vot, este o mizerie. Cum în 2007 el nu a existat şi Băsescu s-a întors iute la Cotroceni cu voturile a 25% dintre votaci, nici acum n-ar fi trebuit să existe doar pentru a umbla nişte unii putred de morali cu boicotul în bot.

by Diversioniştii

Sînt curios să aflu care va fi numărul celor care se vor prezenta la vot. Pe cîţi români putem conta pentru a-i răspunde, fie DA, fie NU, tipului ăsta de mai sus care e lipsit de scrupule pentru a se menţine la suprafaţă. Cine nu merge la vot doar pentru ca referendumul să fie invalidat se numeşte cetăţean-lăbar. El şi-o freacă singur în baie pentru că în faţa gagicii ar trage, fără să vrea, steguleţul în bernă.

Ce votez

În primul rînd votez, cum am votat aproape de fiecare dată în ultimii ţîşpe ani. Mai cu lehamite, mai cu nervi, dar am votat. N-am nici un dubiu că, în cazul în care Băsescu rămîne la Cotroceni, totul se va nasoli şi mai şi. Hiena nu se va lăsa de alba-neagra, ba va fi şi mai dezinvolt în ultimii săi 2 ani de mandat. N-am uitat cum, în 2009, a luat Constituţia şi s-a şters cu ea la cur de vreo cîteva ori şi n-a păţit nimic.

Cel puţin pentru faza cu Johannis, chiar dacă s-a petrecut în mandatul trecut, o să votez DA la referendum. Mai aruncăm în oală funcţia de prim-ministru, exercitată ilegal timp de aproape 3 ani, şi argumentele prosuspendare sînt arhisuficiente.

Cînd mă duc la referendum? Aproape de ora 23, cît să-i bulversez puţin pe boicotacii lăbari din secţia de votare. Măcar să ne distrăm puţin.

 

Comments

comments

6 Comments

  1. Pingback: polimedia.us/fain

  2. Hatere, io nu ma duc nu ca n-ar fi motivele tale pentru da intemeiate, ci ca mi se par inca si mai dezintemeiate celelalte. Ca-n politica.

    Te pui acuma la concurs de “la gagica in fata” cu mine ? Ca io le pun lejereanu’ sa faca chestii la care omu’ de pe strada nici viseaza, nu-i un concurs chiar egal, stii cum zic ?

  3. Da’ ce ba, is io obligat sa fac pe circa mea cvorum pentru proiectele private ale oricarui basinos ?

    Ce plm, se cred jmecheri socialistii cit sa faca referendumuri chestii, bravo lor, sa le faca. Dupa care daca se vadeste ca nu, nu-s capabili sa faca ce s-or laudat c-or face foarte bine, sa-si desfiinteze in pula partidele. Cum or promis ca-si dau demisia daca X Y Z si pe urma cind X Y Z pauza, se duc frumos si depun la BEC cerere de dizolvare.

Comments are closed.