Fără a ne căca pe noi…

Se tot vorbeşte prin mediul online braşovean cum că ăia care protestează sînt foşti politruci de pe vremea PCR, falşi revoluţionari, interlopi sau hăcuitori de portofele. Sincer, cam asta şi sînt, mulţi dintre ei. Că-şi urmează propriile interese şi-s mai cu durere în fund faţă de latura mai profundă a protestelor care se referă la nerespectarea democraţiei în România, şi asta e adevărat.

Dar, pentru că întotdeauna există un dar, pînă la urmă ei sînt acolo, în Piaţa Sfatului, iar noi bătem din taste despre corupţie şi alte cazuri nesimţite ale celor care conduc instituţiile statului. Şi altceva nimic.

Dacă ne deranjează atît de tare prezenţa ăstora, care nu ne reprezintă, de ce nu ieşim noi, le dăm cîte un şut în cur, preluăm protestul şi-l facem „autentic”? A, nici aşa nu-i bine? Ştiu, e frig şi o să ne îngheţe puţulicile.

Studenţii braşoveni mănîncă de trei ori pe zi şi n-au nici o nemulţumire, eu am o bătătură urîtă la deget şi nu pot să stau prea mult în picioare, Ionuţu n-are încredere nici în mine, chiar dacă îi zic că bătătura nu-i la mişto şi cînd se vindecă vin şi eu la protest, Răzvan nu vrea să mobilizeze ultraşii, iar alţii îşi duc gagicile la Rîşnov şi rîd de ăia cu protestele.

În condiţiile astea eu zic să mai tăcem dracului din gură, mă includ şi eu aici, dacă cei mai răi dintre noi au coaie să iasă în stradă, iar noi o ardem onlain îngreţoşaţi de fauna care vorbeşte în numele nostru.

P.S.

Hai I.C.I.M.!

foto: brasovultau.ro

Comments

comments

7 Comments

  1. Ionut, Daniel are dreptate, ca sa fie sau sa para “ca la carte”, revolutia trebuie sa inceapa din capul locului “ca la carte”. Sa fie cum o vrem fiecare, trebuie sa iesim fiecare.

    Pe de alta parte, a propos de ce nota Daniel, nu stiu daca miscarile astea de strada au azi vreo eficienta, cu noi toti acolo sau fara. E doar un drept al cainilor de a latra in timp ce ursul puterii, cu absolut toata puterea de partea lui, merge. Cred ca trebuie gandite proteste care sa-i doara cu adevarat. Pentru ca adevarata putere e la popor, care le face celor de sus institutiile sa functioneze, plateste taxele si bill-urile, voteaza, etc. Cred ca trebuie atinsi unde ii doare mai tare: accesul la putere si bani.

  2. Nimic mai adevarat decat ce ai spus! Am trecut pe langa centrul Bucurestiului cu treaba luni seara si vreau sa spun ca daca nu vedeam la tv ca sunt demonstratii nimic nu m-ar fi facut sa cred asta.La Universitate nu am ajuns,recunosc ca am ocolit special zona dar in rest nimic nu ma ducea cu gandul la “revolutie”.Lumea e pasiva si lasa sa iasa in strada o multime pestrita si caraghioasa!

Comments are closed.