Dezbaterea publică

Nu se înfăptuieşte în România, ci se îngoapă.

Cazul Raed Arafat, pentru nefericiţii din tabăra prezidenţială el a devenit un caz, tinde să îngroape de tot ceea ce ar fi trebuit fie Marea Dezbatere Publică pe tema noii legi a sănătăţii. De o parte, cei puţini care mai au muniţie de război contra lui Băse sînt preocupaţi acum de construirea diverselor scenarii ce au dus la mazilirea fostului secretar de stat din M.S., de cealaltă, cei tot mai numeroşi favorabili Cotroceniului, caută acum printre căcăreze de oaie vreun focos nuclear pentru distrugerea imaginii fondatorului SMURD, poate chiar a întregului sistem SMURD dacă altfel nu se poate. Că mai sînt alte chestii despre care nu se vorbeşte deloc în noua lege a oii scremute, asta e, soarta. O să aflăm de ele abia cînd „o să ne doară apendicita”. Acum sîntem preocupaţi să distrugem ceea ce funcţionează, că e monopol şi nu-i bun.

In acelasi timp, exista un singur punct in intreg proiectul Vladescu asupra caruia recomandarile specialistilor FMI sunt categorice si greu de contestat: „Avand in vedere ca medicina de urgenta in Romania functioneaza bine si ca este considerata exemplu de buna practica in regiune, sugeram ca in acest moment sistemul de urgenta sa nu fie reformat, pana ce nu vor exista cativa indicatori/dovezi de succes ale reformelor introduse in restul sistemului.”

In aceste conditii, atacat de presedintele Basescu dar sustinut de observatiile FMI, singura optiune rationala pentru Raed Arafat a fost sa-si dea demisia. Si putine lucruri sunt mai nocive pentru proiectul legii sanatatii decat plasarea definitiva a lui Raed Arafat in tabara adversa si concentrarea dezbaterii exclusiv pe medicina de urgenta (legea contine si alte teme importante precum asigurarile private, privatizarea spitalelor, statutul medicilor de familie).

sursa

Un text foarte bun scris de către Vlad Mixich, singurul jurnalist prizabil de pe Hotnews.ro.

În umbra recentelor evenimente, nu pot decît să vă doresc, cu cea mai mare sinceritate, MULTĂ SĂNĂTATE. O să avem mare nevoie. Poate mai mult ca oricînd. Că nervii o să îi avem ocupaţi anul ăsta cu alegerile şi marile schimbări ale Marii Reforme din educaţie, înfăptuită mai anul trecut în acelaşi mod cum se va face şi asta din Sănătate.

Articol donat cu mare generozitate de către dealulmelcilor.com.

foto: ziuaveche.ro

Comments

comments

3 Comments

  1. Bun articolul iar urarea de Multa Sanatate! cred ca ne prinde bine oricaruia dintre noi.Inclin sa cred ca tot acest circ televizat intr-adevar vrea sa mascheze celelelte articole din lege pentru ca noi suntem prea preocupati de soarta domnului Arafat.

  2. Pe bune ca sanatatea e solutia pentru noi, oamenii de rand. Oameni care suntem total la mana altora care nu mai stiu cine suntem, ce ne trebuie, cat putem duce, … .

    Pe de alta parte, si Dodo ar putea vorbi intelept 😉

    Am o rugaminte, Daniel: cand iti faci un minut liber, schimba link-ul catre blogul meu, te rog. I-am schimbat adresa, acum e aici: http://ochiulcarerade.wordpress.com. Multumesc.

    Sanatate!

Comments are closed.