Vineri 8

Cu cărţi.

Neliniştitu’ Adrian Voicu mai are puţin şi ne invită pe Strada Ficţiunii, unde va lansa romanul „Nepovestitele trăiri ale templierilor români”. După cum îl cunosc, Neliniştitu’ va lansa o bombă de umor la adresa plictiselii din noi. Şi pun pariu că va reuşi să ne scape de ea.

 

 

Romanul va apărea la sfîrşitul acestei luni. Îl aşteptăm cu nerăbdare. Io zic să-i epuizăm tiraju’.

Mai devreme am pus mîinile pe volumul „Îngăduinţa nordului”, tradus de curînd la editura Leda. Romanul de aproape 1000 de pagini parcă îmi făcea cu ochiul. Dar m-am uitat apoi la timpul pe care i l-aş putea acorda şi m-am răzgîndit. L-am agăţat totuşi în şifonierul cu viitoare lecturi. Prea multe cărţi de citit, prea puţin timp.

Seria de romane poliţiste nordice a luat-o puţin la vale în ierarhia personală. După ce am fost încîntat de trilogia lui Stieg Larsson, am încercat şi alţi scriitori din acelaşi spaţiu. Am trecut pe la autoarele de succes ale noului val de literatură nordică şi am rămas dezamăgit. Pe Liza Marklund am digerat-o greu. Am terminat totuşi Explozii în Stockholm, un roman aproape plictisitor, salvat în anumite părţi de imaginile mai dure aruncate pe firul acţiunii. Camilla Lackberg şi Irsa Sigurdardottir sînt alte două scriitoare pe care le-am prizat în cantităţi mai mici. Încă n-am reuşit să finalizez cele două romane începute, pe care aproape le-am abandonat sub alte cărţi mai atrăgătoare. Poate scriitorii nordici scriu mai captivant pentru gustul meu misogin.

 

Un oarecare Lucas stă să intre printre lecturile mele. La fel şi în viaţă, că am decis ca pe căţelu’ ăl mic (a se citi fiu-miu) să-l numim tot Lucas, asta după ce ne-am ciondănit vreo juma’ de an asupra numelui. Noroc cu volumul lui Cortazar, care stătea stingher prin bibliotecă, că altfel îi numeam Ăsta, Bolovanu’ sau, mai rău, Karaoke, el fiind conceput după o seară de karaoke. Ceea ce ar fi fost logic dacă am fi fost ţigani. Da’ nu sîntem, că stăm prost cu finanţele.

 

 

Cam atît pentru o seară de vineri.

 

Comments

comments

8 Comments

  1. Pingback: Neliniştitu' » Post Topic » Ne vedem întâi la Timişoara şi vă mai spun eu pe traseu

  2. Pingback: Un an cât o viaţă de om | Adrian Voicu

  3. Pingback: Un an cât o viaţă de om | Adrian Voicu

Comments are closed.