Crinii-s cam ofiliţi

Ca un alegător de dreapta (orice ar mai însemna treaba asta în România lui 2009) mă simt destul de stînjenit de discursul patetic al domnului Crin Antonescu. Încă de la începutul campaniei, candidatul liberal a declanşat o avalanşă de vorbe negative peste cei doi candidaţi cotaţi mai bine în sondajele (mincinoase, cum altfel) de opinie. Ca un alegător de dreapta, n-aş fi dorit să aud discursuri “emoţionante” despre ţărişoară, despre medicamente sau despre copilaşii patriei, în cel mai autentic stil vadimian. Dacă n-ai făcut-o pînă în buza campaniei, de ce te apuci acum? Mie îmi miroase a disperare.

Ca un alegător de dreapta, nu vreau să aud de la tine că Băsescu şi Geoană, împreună cu slugile lor, sînt malefici, iar tu te autoproclamezi singura opţiune pentru a scoate ţara din criză. N-avem nevoie de încă unul care se crede salvatorul patriei. Ca alegător de dreapta, aş dori un candidat garnisit cu discursuri mai bine coafate. Dar am impresia că scriitorii tăi sînt angajaţi part-time şi la Băsescu, şi la Geoană. Pentru că nu găsesc diferenţe între retoricile voastre. Parcă toate-s viniluri Electrecord cu Scufiţa roşie.

Probabil de vină este şi sila de politicieni. A mea şi a majorităţii populaţiei. Nu mai pot fi prostit de vorbe ieftine şi rostite neconvingător. De războaie teribile între doctrine şi politicieni. Toate, bineînţeles, purtate doar pentru binele cetăţenilor.

Ca un alegător de dreapta, pot să te sfătuiesc amical să înveţi să îţi alegi atent seva discursurilor. Să îţi alegi atent consilierii ce te înconjoară. Zici că Băsescu e rău, dar te foloseşti de foştii săi sfătuitori. Şi, la dracu, faceţi ceva cu leşinaţii ăia din public, că nu-s în stare nici măcar să aplaude cum trebuie. De strigat, nu mai zic.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Fe751kMBwms[/youtube]

Oare poţi să mă convingi să te votez?

Comments

comments

8 Comments

  1. Eu am sa-l votez pe Crin Antonescu pentru simplul motiv ca nu este altul mai bun, iar in absenteism nu cred.

    In toata campania asta mi-a placut de Klaus Johannis cand l-au intrebat ziaristii ce-o sa faca daca va fi prim-ministru. A spus ca nu se poate pronunta numai dupa o analiza. Raspunsul asta rezervat mi-a placut. Avem nevoie de o gandire ca asta, nu de declaratii bombastice facute in necunostinta de cauza.

    • Zuzu, nici eu nu cred în absenteism. Doar că liberalul Crin Antonescu nu mă convinge prin discursurile sale bombastice. Parcă era vorba de o altfel de campanie? Era ceva cu bun simţ pe undeva? Sau aia e doar pentru afişe şi spoturi?! N-ar strica să se mai consulte, din cînd în cînd, cu herr Johannis în privinţa asta!

Comments are closed.