Votez contra

În 2004 eram scîrbit de cei care erau la putere. Oricum eram scîrbit de PSD cam de pe vremea în care aşteptam pe culoarele poliţiei primul act de identitate. Dar asta este altă poveste. Partidul roşu controla tot. Dacă vreun ziar comenta ceva aiurea, imediat era controlat la glezne pentru a reveni pe sîrma oficială. Năstase era jupînul suprem şi acţiona ca atare. Ura ce mă guverna era atît de mare încît eram în stare să votez de vreo cîteva ori, doar pentru a-i scoate pe nesimţiţii social-democraţi de la guvernare. Eram cu 5 ani mai tînăr şi încă plin de iluzii. Dar nu a fost nevoie să fac vreo infracţiune. Mulţi au fost pe aceeaşi lungime de undă cu mine. La ţepe în Piaţa Universităţii! Sau era Piaţa Victoriei? Nu mai ţin minte. Mi-am şters din memorie o parte din evenimentele alea. Recunosc, am votat cu Băsescu. Părea altfel. Era singurul care părea plămădit altfel decît ceilalţi actori netalentaţi de pe scena politică. M-am înşelat. Nu este altfel. Este confecţionat din acelaşi material urît mirositor ca ceilalţi vorbitori ce poartă insigna de politician în piept. Este mitocan, rasist, pueril, răzbunător, inconştient, indiferent, farsor. Şi lista ar putea continua.

În cîteva luni urmează o nouă rundă de alegeri prezidenţiale. Băsescu va candida. PD-L nu va risca divorţul de cel care i-a adus mărirea. Nu acum. Şi oricum, nu are o altă personalitate care să participe cu succes la prezidenţiale. Mă voi duce la vot tocmai pentru a vota împotrivă. Voi vota împotriva EBa, împotriva aroganţei, împotriva nesimţirii,  împotriva turismului electoral, împotriva şpriţului cu vicepreşedinta BEC. Voi vota pentru ţiganca împuţită, pentru derbedeu’ dracu’, pentru găozari, pentru cei scîrbiţi de România, pentru mine.

Şi mi-e scîrbă. Aceeaşi scîrbă de acum cinci ani. De fapt ea este mai mare şi este provocată de indiferenţa scabroasă venită de la Cotroceni şi Palatul Victoria. Îl vreau jos pe domnul Băsescu. Îi doresc decesul politic, pe care să-l experimenteze pe băncile sălilor de judecată. Să dea socoteală pentru tot. Iar lingăii portocalii să-l urmeze în lanţuri, la un metru în urmă. Să sufere.

Băse, eu te-am adus la Cotroceni şi tot eu te voi scoate de acolo!

Cu drag,

Un fost alegător.

*sursa foto

Comments

comments

10 Comments

 1. gmx

  Poate că ai dreptate, ar trebui să mergem să votăm. Dar pe cine, asta este întrebarea. Dacă şi eu acum câtiva ani l-am ales pe Basescu, apoi am fost si la acel referendum si am votat ca să rămână preşedinte, în toamna nu voi mai face asta. Şi revin cu întrebarea. Pe cine? Din punctul meu de vedere toţi politicienii sunt plămădiţi din acelaţi aluat, numai culoarea diferă

  gmx’s last blog post..Jiji trece graniţa?

  • @gmx – Eu voi vota cu singurul candidat nepolitician. Sper să nu se răzgîndească. Dacă i-am dat şansa unui mitocan corupt să ne reprezinte, de ce să n-o ofer acum unui fost actor?

 2. jamie

  Iar candidatul pe care-l vei vota tu, si care va câstiga in mod sigur, nu te va dezamagi. Va fi un politician cinstit, curat, tolerant si competent si nu va fi portocaliu, ci rosu sau galben. Scuza-ma, dar : ha, ha!

 3. Corect, in toamna, dupa foarte mult timp, ma voi duce si eu sa votez tocmai pentru ca exista o alternativa la ceea ce a existat pana acum. Va fi probabil primul vot pozitiv din viata mea.

  • @boogye – Eu sînt la faza în care sînt doar contra. Contra Băsescu şi în acelaşi timp contra Geoană, Antonescu şi tuturor lichelelor politice. Aştept evoluţia lui Duda din următoarele luni. Oricum, pe altcineva nu votez.

 4. poi putem sa ne gandim de pe acum si sa incepem. Sa vedem ce metoda, daca facem un blog special :)) sau o facem pe blogurile noastre, sa vedem cine mai e interesat. 🙂 sa fie o campanie in adevaratul sens al cuvantului. Cred ca am gasi destui bloggeri care sa fi suparati pe tata Base
  [rq=5498,0,blog][/rq]E vineri si mie foame

  • @ursa – nu ştiu dacă o campanie pe bloguri este necesară. Oricum există o campanie anti-Băsescu în presă. Noi nu putem decît să ne expunem convingerile, pentru că sînt autentice. Personal eu aş face o campanie pro Radu Duda. Pentru simplul motiv că urăsc toţi politicienii care vor candida la preşedinţie.

Comments are closed.