O propunere

Voiam  să încep altfel. Îmi construisem întreg postul în cap. Mda, e despre Roblogfest. N-am scris nimic pînă acum despre concurs, doar am asistat. Chiar am votat, cam la toate categoriile. Nici unul dintre aleşii mei n-au ajuns printre primii, cu excepţia lui Bad Pitzi la microblogging unde a ieşit cea mai sexy.

Mi-a rămas acru în gură cînd am văzut festivitatea de premiere prezentată de Cabral. Probabil au fost prea mulţi struguri acrii închipuiţi de cei ce huiduiau. Dă-l dracu’ de concurs de rahat, că ăsta a cîştigat cu lectocu’. Hai să bem ceva. Iniţial aş fi vrut să afirm că nu aşa se cîştigă un concurs. Dar este un concurs nene, iar ce a făcut Visurît se numeşte campanie de promovare. Simplu. Uitîndu-mă pe rezultatele finale pot afirma că lupta s-a dat între opţiunile Votează cu laptopu’ şi IA PULA (la divertisment, popularitate şi blog personal). Nu ştiu alţii ce părere au, dar mie mi se pare mult mai sănătoasă prima variantă. Surpriza plăcută a fost totuşi popularitatea campaniei SOS Infertilitatea, chiar dacă au apărut şi inevitabilele glume mîrlăneşti ale unor tîrtani care au confundat infertilitatea cu impotenţa.

A fost cam ca în politică. S-a înjurat, s-au împărţit felaţii, s-au arătat organe genitale (de data asta la propriu). Nu are rost să mă votaţi aka bă, o am mare, deci votaţi-mă. Aş fi vrut să spun că s-a folosit şi metoda: ia mamaie nişte mălai, ca să pui ştampila pe trandafir (vezi campania votează Visurît). Dar n-a prea fost aşa. A semănat mai degrabă cu citiţi-ne şi puteţi cîştiga în fiecare zi 1.000 de ron. Cîte ziare nu folosesc metoda asta pentru a-şi menţine audienţa? Oare de ce Libertatea este pe primul loc între ziarele din România? Stai frate să iau talonu’ din ziar! Cel mai vîndut egal cel mai bun. La Roblogfest a cîştigat cel mai promovat. Omul a fost dispus să plătească pentru asta, a oferit şanse de a cîştiga ceva şi a devenit cel mai bun din concurs. Simplu. Iar cînd alternativa este PULA, totul devine şi mai simplu.

La începutul competiţiei domnul Chestiuni propunea ceva foarte interesant. Votează pe altcineva în concurs, “să formăm un Captain Planet al blogurilor”. Din păcate, iniţiativa nu s-a bucurat de prea mare popularitate. Cum frate, să votez cu altu’? Păi vreau eu să fiu Captain Planet. Nu prea s-a concretizat propunerea, chiar dacă s-ar fi insistat puţin sigur ar fi ieşit ceva din asta. Vedem că Visurît a cîştigat la toate categoriile la care a participat, avînd în jur de 500 de voturi. Şi nu mi se pare deloc un scor bun pentru o persoană care îşi declară un trafic de aproximativ 5.000 de unici pe zi, de unde trag concluzia că această campanie, s-o numim Votează Laptopu’, a fost una mediocră. Dar observînd inexistenţa concurenţei, care a avut-o mică, era la mintea piticului să iasă pe primul loc.

Revin la ideea de pe chestiuni.info. Sigur că Roblogfest premiază cele mai populare bloguri şi pe cei care se promovează cel mai bine, ceea ce mulţi n-au înţeles. Toată tărăşenia de anul acesta a semănat cu alegerile de pe la începutul anilor 90, cînd aveam o duzină şi jumătate de candidaţi la Preşedinţie. Toţi mestecau promisiuni şi participau la dezbaterile alea plictisitoare de la TVR, poate-poate prind pragul electoral de 3% pentru Senat. Astfel, vin cu o propunere mai îndrăzneaţă. Să începem de acum o promovare a unui candidat pentru Roblogfest 2010. Să-l luăm ca pe un experiment. Să fim creativi în acest sens, să concepem o campanie de promovare mai altfel. M-am săturat de huiduieli, înjurături şi atitudini de genul “lasă bă, că oricum nu voiam aşa tare să cîştig”. Sau de “Ia lectocu’, neamule!”

Fac următoarea propunere:

reinvented.ro (Cătălin) pentru cel mai bun blog personal la Roblogfest 2010.

De ce? Pentru că are potenţial şi a creat deja destul de multe reacţii în blogosferă, chiar dacă a început de curînd (noiembrie 2008). Dacă tot şi-a exprimat dorinţa de a închiria un milion de maimuţe, de ce să nu îi îndeplinim dorinţa? Blogosfera e plină în acest moment de pitici, pe de-a moaca sau nu. Hai s-o umplem de maimuţe creative şi gratis.

Cine se bagă?

Comments

comments

19 Comments

 1. Nu stiu daca mai am combustibil pana in 2010, pana atunci se stinge si entuziasmul si pot interveni multe lucruri. Desi, trebuie sa recunosc ca reactiile de genul asta imi dau impulsuri sa continuu sa scriu.

  • Nu te da Stolojan acum. Hai să facem experimentul ăsta, doar pentru a demonstra că se poate şi altfel. Tu continuă să faci ceea ce faci în momentul de faţă, adică să scrii. Vom scrie şi noi, cei ce te vom susţine. De fapt, promovîndu-te ne promovăm şi noi.

   Ce zici?

 2. Am revenit. Dimineata eram pe fuga.
  Da, eu voi scrie in continuare.
  Si.. da, sunt de acord ca promovarea altora implica si promovarea de sine. De fapt, chiar planuiam ceva in privinta asta, doar ca pastram ideea pentru momentul in care ating 100 de abonati.
  Sunt pro-creativitate si originalitate, dealtfel e un subiect care ma obsedeaza. Am observat ca majoritatea celor care ma citesc sunt si ei interesati de lucrul asta. Deci o sa incerc sa vin tot timpul cu ceva nou (macar ca mod de abordare).

  Multumesc mult. Tie, lui Florin si lui Cristian.

  • @cristian
   Bine spus. Primul pas ar fi să ne afişăm pe bloguri cîte un badge ca cel propus de tine pentru Roblogfest, care să linkeze către blogul lui Cătălin. Mesajul să fie simplu şi clar: Susţin reinvented.ro la Roblogfest 2010. Cu ocazia asta, îi lovim pe micuţi şi în Ze List (am observat că se face mare tam-tam de poziţia în top). Ce zici, te bagi să fabrici unul?

 3. Pingback: Voteaza pe altcineva la Roblogfest Reloaded « chestiuni.info

 4. Mesaj important pentru bloggerii din Capitală!

  Pe 30 mai sărbătorim Ziua Bloggerilor Bucureşteni (ZBB). Vor avea loc concerte, video-proiecţii, târguri de blogging, expoziţii, vânzări de produse ale bloggerilor, petreceri etc. Informaţii şi înscrieri pe ZBB-2009.RO. Bloggerii care doresc sa se implice in organizarea evenimentului sau vor să iniţieze concursuri cu premii, să ne trimită mesaje la valecano@yahoo.com
  Atentie! Bloggerii care se inscriu la festival vor primi saptamanal invitatii gratuite ( de doua persoane ) la Eurocinema. Amanunte gasiti la pagina cu noutati de pe site.
  Va rugam postati bannerul ZBB pe blogul vostru si trimiteti mai departe mesajul sa circule pe blogosfera.
  Multumim

Comments are closed.